iDoctor logo
0,00  (0,00 kn)

Košarica

0

iPhone je blokiran

Jeste li previše puta unijeli pogrešan kod za otključavanje iPhonea? Sustav se tada blokira kao mjera sigurnosti. Objašnjavamo kako ga možete ponovno deblokirati.

Postoje tri načina da oživite blokirani iPhone. Nažalost, u sva tri načina morati ćete resetirati telefon tj. izbrisati sve podatke (kontakti, slike itd). Tek nakon što obnovite iPhone na posljednju inačicu ios-a, možete ponovno instalirati sigurnosnu kopiju svojih datoteka i podataka.

iCloud

Prvi način da deblokirate svoj telefon je da ga potražite u iCloudu, Appleovoj internetskoj usluzi www.icloud.com. Ovo radi samo ako je vaš telefon spojen na Wi-Fi signal ili mobilni internet (SIM kartica aktivna u telefonu). Kliknite na „Nađi moj iPhone“ i na  "Svi uređaji" na vrhu i odaberite zaključani telefon. Zatim kliknite na kantu za smeće da obrišete sve podatke sa telefona. Zatim možete vratiti tvorničke postavke ili ponovno instalirati sigurnosnu kopiju. 

iTunes

Jeste li već sinkronizirali svoj telefon s iTunesom? Također ga možete vratiti putem ovog programa. Povežite telefon s računalom i otvorite iTunes. Kliknite na ikonu vašeg iPhonea i odaberite 'Obnovi iPhone'. Ako ste u postavkama telefona aktivirali 'Pronađi moj iPhone', iTunes će tražiti da se to prvo deaktivira. Tada će se vaš telefon izbrisati i po potrebi možete ponovno instalirati sigurnosnu kopiju.

Recovery mode

Ne radi niti jedna od gore navedenih metoda? U tom slučaju je potrebno ručno staviti svoj telefon u način oporavka. Isključite telefon, a zatim držite pritisnute tipku za uključivanje/isključivanje i home tipku. Činite to dok ne vidite "Poveži se na iTunes". Zatim možete povezati telefon s računalom i vratiti ga putem iTunes-a.

Morate li redovito prolaziti kroz jedan od gore navedenih postupaka jer stalno zaboravljate svoj kod? Ovu zaštitu također možete deaktivirati u postavkama svog telefona, ali to naravno uključuje određeni rizik. Ako izgubite telefon ili je ukraden, lopov (ili pošteni nalaznik) može lako doći do podataka u vašem telefonu. Ukoliko niste sigurni kako riješiti ovaj problem, uvijek nas možete kontaktirati.

O autoru:
Igor Majdandžić
stručnjak za popravak mobilnih uređaja s više od 13 godina iskustva u industriji. Igorova strast prema tehnologiji započela je još u tehničkoj školi za telekomunikacije, a kasnije sam diplomirao informatiku u Zagrebu. Od 2010. godine, posvetio sam se servisiranju mobilnih uređaja, pružajući kvalitetnu uslugu i rješenja za raznovrsne probleme, od hardverskih kvarova poput lomljenja stakla i problema s baterijama, do softverskih poteškoća.

Igor je ponosan što je do sada uspješno servisirao preko 30 000 uređaja, to mu je omogućilo da stekne širok spektar znanja i iskustva koje danas koristi kako bih svojim klijentima pružio najbolje moguće servisne usluge.
iDoctor logo
iDoctor
iDoctor servis
Selska cesta 44
10 000 Zagreb
OIB: 
46076525108
IBAN: 
HR5023400091160656321
Radno vrijeme
PON-PET: 08:30 - 18:00
SUB: 08:30 - 13:00
iDoctor Servis © 2024 – Sva prava pridržana
crossmenu